Grövsta formen av utnyttjandet

Vänligen läs det här noga och lägg det på minnet, jag har vaskat fram en fantastisk dårskap / kriminalitet som återkommer inom överförmyndarnämnder i samarbete med gode män. 

Återkommande ordnar gode män med handlingar som gör dem själva eller vänner till dem som arvtagare till huvudmannen. De anhöriga kan inte göra mycket åt detta.

Överförmyndarnämnden brukar utan vidare godkänna dylika konstruktioner även om huvudmannen är dement. Det har hänt att gode män som varit ganska nyligen tillträdda ärvt miljontals kronor på detta sätt. *

Däremot blir det ofta helt annat ljud i skällan om en anhörig begär att ett godmannaskap ska upphöra, t.ex. därför att man märkt att den gode mannen inte gör det denne ska eller beter sig konstigt och förmodligen stjäl av fickpengarna. Nämnden anför då gärna att den demente inte kommer att förstå vad ev. underskrifter på fullmakter för den anhörige innebär. Det spelar ingen roll för nämnden om det är så att en förälder på goda grunder anser sig kunna lita fullt ut på t.ex. ende barnet.

Detta är bara ETT exempel på alla galenskaper som förekommer i dessa nämnder, hyckleri med kriminella förtecken. Sådant finns inom många myndigheter men att bedra gamla, sjuka, döende är det fulaste.

* De blir snabbt ”mycket god vän” med den sjuka efter att ha fått reda på att den sjuka har ordentligt med tillgångar. Sedan tas regelbundna kontakter med läkarna så onde mannen vet när det närmar sig ett dödsfall. Kontakterna betraktas då som mycket fina av en ”god” man som verkligen engagerar sig. Man begär sig entledigad och avvaktar dödsfallet, fortsätter vara den där riktigt ”nära och fina vännen” och sedan kvitterar man ut en stor summa enligt fixat testamente som man också kan ha vilket upprättandedatum som helst i.
Rekordet lär ligga på sex miljoner.
J.O. fick den gången ändan ur vagnen och KRITISERADE Överförmyndarnämnden för valet av god man. Men det fick inga övriga följder. Institutsformen J.O. är ett rent skämt. Dit anmäler man bara av formella skäl.
J.O. finns bara för att en sådan instans ska finnas i en demokrati, men i Sverige är instansen nästan helt uddlös förutom att man lägger ned nästan allt utan motivering.

4 reaktioner på ”Grövsta formen av utnyttjandet

    • Ja, jag kunde skrivit tydligare, då det gäller testamente så slukar rätts-systemet den dementes underskrift men inte i andra angelägenheter. Dvs i fall som förekommit.
      Jag väntar mig inte bättre i Örebro tingsrätt om det blir aktuellt, mer orättvis, partisk och underlig tingsrätt har jag aldrig upplevt. I alla fall de rotlar jag haft att göra med har varit oseriösa skyddade verkstäder där man knappt är läskunniga alternativt struntar i att läsa noga eller ännu mer troligt, struntar i det de läser från en anhörig till en dement person om det inte är till den anhöriges nackdel. Då reagerar man omedelbart.
      Rena fascismen men utan våld. Alltid något.

Drabbade /insatta kan kommentera -går till e-bok

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s