Fuskande och inkompetenta fastighetsmäklare

Figurer enligt rubriken kan orsaka stor skada för både sjuka beroende personer och anhöriga.
Dessutom är fusk mycket vanligt. Här ska jag sammanfatta vad rötäggen orsakat mig och min mor.

Det handlar vanligen om rena samhällsparasiter som utför enkla arbeten utan ansvar och till höga arvoden.

Om mäklarfusk generellt

Det började med att Svensk Fastighetsförmedling hade ett enkelt jobb med att sälja mors BR-radhus i Örebro 2014. Jag var inte mors ställföreträdare ännu, utan då agerade Galenfalken.
(Själva försäljningen var felaktig, onödig, och har orsakat mor en stor ekonomisk förlust.
Dels genom missad värdeökning och dels förlorat bostadstillägg.
Då mor hämtat sig efter svälten mellan 2009-2012, det tog några år, minskade förvirringen och 2016 skulle hon tveklöst kunnat bo i sitt radhus igen. -2018 fick hon chansen att visa att hon klarade detta, genom att hon hyrde ett litet radhus intill mitt under sommaren) Nu, 2021 är hon sämre pga bröstcancer och kol samt ålder och för mycket stillasittande, men demensen har inte förvärrats utan är hela tiden måttlig. Det här försöker jag föra upp till EU-domstolen, artikel 8, rätten till egen bostad. Ansvaret ligger hos Länsstyrelsen som fuskade med tillsynen av överförmyndaren och Galenfalken)

Mäklaren debiterade ca 65.000 kr för att sälja en attraktiv bostad som sålde sig själv. Enkelt arbete, enklare än ägd. fastighet. Galenfalken debiterade 20.000 /år för att stjäla vissa tillhörigheter för både mor och mig och orsaka denna skada och uppträda lite som en dåre.

Ända sedan -2016 har jag efter flytt av mor till Gävleborgs län (enda möjligheten att bli kvitt den fuskande och fult agerande överförmyndaren i Örebro med dito bedrövliga gode män) har åter mäklareländet spökat gång på gång. Det finns en myndighet ”FMI” som är rena skämtet pga usla galna regler som skyddar en ljugande mäklare, och en subjektiv korkad handläggning. FMI bär stor del av skulden till att mäklarfusket blomstrar.

2016, insideraffär, lögner, Länsförsäkringar mäklare Sandviken. Beskrivet i bloggen enligt dessa båda länkar:

2018, insider-bluffaffär, Fastighetsbyrån, se denna länk:

2021, inkompetent ung tjej hos Skandiamäklaren styrde en äldre säljare mot annan köpare som lagt lägre bud, beskrives här:

(editering pågår)