Jag

Son, ende nära anhörige (Mor har två jämngamla kusiner i Karlskoga, en av dessa har bara ledsyn men bor kvar i sin bostad)
edit, hon flyttade -2016 till ett äldreboende.
Har haft egen firma, tekniker styr-regler, konstruerat ljudanläggningar inkl horn och rör-förstärkare, arbetat som gymnasielärare, på laboratorier, t.ex. atomfysik i Stockholm. Hållit teorikurser för bland annat aktiva lärare på yrkesprogrammen inom el-tele, det var nog det roligaste. Senaste anställningsform som adjunkt.

Har varit med om allvarlig olycka och sen dess har jag fått ett ovanligt problem, pga förlamning i halsen sämre röst, kunde inte fortsätta som lärare eftersom jag inte kan hålla låda särskilt länge i sträck.
Ingen försäkring täckte detta, lever i stället planerat och enkelt.
Accepterar naturligtvis inte knäppskallar som förstör all planering och förvärrar redan inträffade skador, men har nog sällan stött på såna innan jag kom i kontakt med fenomenet ”god man”.
Judiskt påbrå på fars sida, mor ”ur-svensk”.
(Farfar en judisk ledare, en halvbror Kanadensisk partiledare)
Jag vet numera att nazist-mentaliteten i högsta grad lever, men lite i skymundan, och det är ju så att en viktig del av det hela fram-odlades av just svenska läkare för 100 år sen. Stadfäst av svenska myndigheter.
Välståndet beror på kreativa tekniker/uppfinnare och naturtillgångar.
Inte på hycklare som kallar sig politiker där undantagen är få.
Men jag vet ju hur det går till sist för alla hycklare och socialfascister. Läs gärna om ”karmalagen” som jag kunnat spåra funktioner i och därför vet är en helt pålitlig lag. (Åratal av studier där universitetstiden är obetydlig i jämförelse och har påbörjat bok om denna naturlag)

Jag bor i Gävleborgs län. Ser fram emot att få lämna detta omänskliga träsk Sverige och är kvar mest pga mors situation.

2 reaktioner på ”Jag

 1. Hej ”Jag” om du läser och sköter din blogg fortfarande kanske du kan höra av dig till mig även om du flyttat utomlands.
  Vi delar erfarenheter och jag har inte ännu börjat med ”min” blogg eller hemsida. Däremot kommer jag snart ”ut” med underlag som visar på de problem jag anar att du vadat i och som vi också vadat runt i; advokatträsk, kriminella läkarträsk, IVO träsk och rättssystem som inte heller fungerar, förvaltare som inte tillsynas, Länsstyrelser som inte klarar uppdrag, föråldrad lagstiftning, till slut förvaltare själv …. Två direktörer på Stockholms överförmyndare har fått lämna sina uppdrag på dagen .. för fyra år sedan Peter Nordström .. ev fel i efternamnet, Nu senast Kennet Öhlund i mars 2015… Media är tysta.. Stockholms stad är tysta om vad som hänt .. NU i augusti ny förvaltningschef .. problemen omfattar politiker, tjänstemän, högt och lågt, advokater som skall tillsynas av advokatsamfundet är en annan svårighet.. Det mesta är skit helt enkel – flertalet personer i myndigheter som fattar myndighetsbeslut agerar mot bättre vetande .. Enskilda blir av med sin ålderdom, sina hem, sina ägodelar och sina liv. Jag har börjat läsa kriminologi för att bättre förstå varför inget fungerar.

 2. Hej Katarina, välkommen hit med dina ev. kompletterande erfarenheter och det är så att jag känner igen nästan allt det du beskriver som röt-Sveriges vardag.
  Juristerna i gemen, icke intresse eller inkompetens, är ett problem bland de som hanterar området med en ”profession” och särskilt jurister utan advokatkompetens kan orsaka vad elände som helst för en privatperson.
  Bland de som blir advokater blir tillslut en av tio bra.
  Sen skyddar alla övriga varandra. Advokatsamfundet är den yttersta skydds-mekanismen.
  Det finns som du vet gangsters bland avokaterna, samarbetande med maffia och oftast gör deras medverkan i rättegångar ingen skillnad utom kostnaderna. De allra sämsta tar uppdrag som godman vilket de ibland försöker omvandla till ombudsskap eller utnyttja den sjuke på annat sätt. Kvinnojuristen i Örebro är just såna. De bara stämmer in i redan befintlig dårskap -och debiterar för det.
  I min blogg ”lilla mygelbloggen” finns också avsnitt om ”skitadvokater” enligt en erfarenhet under tio års tid, mestadels 90-talet i just Stockholm.
  Läkarkåren har jag inte lika dålig erfarenhet av men det är illa ställt också där. Nu med alla korkade och ansvarslösa stolpskott som knappt kan svenska har saker förvärrats, särskilt ute i hälsocentralerna som jag hört att allt fler undviker att gå till.
  Jag ser fram emot att få ta in dina specifika erfarenheter till den egentliga e-boken som jag tänkte ska ersätta ”bloggen som e-bok”.
  Jag bor kvar i Sverige pga mors situation.
  Tack igen för besöket och hoppas du snart hittar tillbaka.

Drabbade /insatta kan kommentera -går till e-bok

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s