Örebropolisens dagisverksamhet

Innan jag går in på det som hänt hos polisen i Örebro runt min dementa mors situation, ska jag berätta om min första erfarenhet av denna instans, från 1975.
En fullständigt vansinnig utveckling av absolut ingenting alls.
Mitt allra första ordinarie arbete om jag inte räknar tidningsutbärning varenda morgon under halva skoltiden, dvs även helger. Jag delade f.ö. ut stockholmstidningar, inte Na och Ök. Jag hade flyttat till Stockholm och fick låna en studentlägenhet i Frescati av en bekant. Arbetet fanns på ett laboratorium alldeles i närheten. Ibland var jag i Örebro som kändes som ”hemma” ett bra tag efter flytten. Vid ett sånt tillfälle köpte jag en begagnad stereoanläggning att ha i Stockholm. Efter någon vecka blev jag avhämtad av polis på arbetsplatsen. Två örebropoliser hade satt sig i en bil för att ”besöka” mig i Stockholm. Stereon jag köpt var mig ovetande stulen. Säljaren hade en check kvar som jag betalat med och som polisen hade hittat, därför var det ju lätt att hitta mig.
Man ansåg att jag betalat så lite att jag borde ha vetat att det var stöldgods. Poliserna var iofs trevliga och följde ”artigt” med hem där de beslagtog stereon.
Men jag berättade att jag hade betalat halva beloppet kontant och halva på den där checken.
Då blev dom ännu trevligare och det slutade med att jag fick behålla stereon om jag minns rätt, och allt skulle vara frid och fröjd. (Tror jag fick tillbaka den senare, men jag har haft massor av stereoprylar)
Jag kunde inte komma över den där avhämtningen på jobbet inför alla kollegor där.
Jag slutade och blev sjukskriven i ca ett år innan jag orkade komma igång igen, då med enklare arbete.
Jag kände inte till J.O. eller J.K. men skrev och ”klagade” hos polisen i Örebro.
Då kom det en ursäkt i retur. Jag trodde att det var det bästa jag kunde få och lät det hela vara. Helt ointresserad och obevandrad i rättsliga ting.
En ursäkt är bra, mycket bra, men vad kan man säga om omdömet hos polisen i det fallet? Riskera en ung människas hela framtid för en sån struntsak genom att åka två man på stockholms-semester.
– –

Jag har gjort några anmälningar pga oseriösa gode män, nummer ett betr. redovisningen, nummer tre och den inbillade fyran pga beteendet runt mors bostad. Framförallt ned-drogningen av mor på Elgströmska huset.
Det rörde sig inte bara om insatt medicin som inte var förskriven ens vid behov utan borttagande av viktig medicin, dvs viktig vitamin byttes ut mot gift. Lite värre än det brukar vara på dylika ställen med delvis slapp och inkompetent personal, lika illa i kommunens egna boenden.
Bemötandet var ok i de första fallen men de lades ned då det inte var av ”allmänt intresse” för åtal och också svårt att bevisa fullt ut.
I medicinfrågan ville polisen driva förundersökning (misshandel) och det var det enda vettiga om inte annat för att avskräcka ”personal” på såna här boenden att bete sig hur som helst.
Här hade jag hyfsad bevisning, dock en läkare som gömde sig då jag skulle kolla hennes minnesbild av medicinfynden pga ärenden i rätten.
Men det finns något som heter åklagare, alternativt dårklagare.
Inte helt ovanligt miljöskadade stackare som saknar omdöme, ibland med autistisk framtoning. En åklagare avstyrde polisens intentioner.
Jag skulle alltså ge polisen ”godkänt” i ärendena som rör mor men det hakade upp sig totalt då jag ville rätta fel i anmälan, flera fel som uppstod då anmälningsupptagaren skrev ned det hela och någon förväxling jag gjort av namn på inblandade sköterskor.
Trots tre mail under två veckors tid kom ingen återkoppling från polisen.
Det lönar sig alltså inte att vara seriös och noggrann i kontakter med polisen i Örebro, de ignorerar lika mycket som t.ex. kommunen.
Slutbetyget blir därför, totalt sett med dårskapen från 70-talet inräknad att det är dumhet som styr polisens arbete.
Exakt samma som upprepat yttrades av en viss Leif GW, förr, innan han ledsnade på de ogillande attityderna han fick i retur.
Jag bryr mig inte om såna attityder utan håller mig till sanningen.

Senare då jag försökt få Örebropolisen och åklagare att begripa att en god man ofredar och det är angeläget att en sån förhörs och granskas, har polisens ingrodda dumhet visat trynet, gång på gång på gång.
En totalt hopplös instans. Framstår som värre än kommunen.
Anmälningsupptagarna sitter dock på annan ort men borde sitta på grundvux vissa av dem tillsammans med vissa ”utredande” poliser, sällan en anmälan utan fel i texten, ibland grova och ibland till och med svåra att rätta efter att man lyckats tjata sig till en kopia på anmälan. Ibland kommer aldrig kopia innan saken är avskriven på felaktiga uppgifter i anmälan.
Pratade med en FU-ledare i Stockholm om en av klåparna som sitter och klottrar, även han gav intrycket av lätt efterbliven, jag avslutade samtalet eftersom det hela var alldeles lönlöst.
Såna figurer kan alltså bli FU-ledare.

Fortsatta anmälningar december 13 – januari 14 har fungerat lite bättre, vissa poliser agerar partiskt eller ignorant, andra är seriösa. Samma gäller åklagare och den jag pratat med den 13/1 uppskattade jag, han var rättfram som jag själv, inte rädd att säga vad han anser och han har rättat polisens ignorans och en FU ska inledas. Jag ringde för att fråga varför FU skulle inledas på en liten tilläggsanmälan där saken inte går att bevisa då det finns annat som är bevisbart. Förklaringen är att denna anmälan är sammanlänkad med övriga. Dessutom har jag just anmält falsk tillvitelse då jag blivit anklagad för ”bostadsockupation” av den senaste galningen som kallas god man. Det mest absurda hittills och mor blir antingen ledsen eller arg då hon hör vad fanskapet ägnar sig åt och detta är videofilmat.
Hans ageranden strider helt mot hennes vilja. Naturligtvis.
Jag skulle nästan tro att åklagare förstår allvaret i att en god man med många offer (brukare) helt saknar omdöme, måste granskas närmare.
Om inte är samhället helt ur led, och så är sannolikt fallet.

Sammantaget är det lätt att förstå att polisens arbete styrs av idioti.
I vissa fall gäller detta också åklagare.
I Örebro har jag bara stött på ett möjligt undantag – Dag.

Tillägg juli -14

Åklagaren Dag Svärd gjorde en insats i brottet ofredande, sen struntade han ev. i det hela.
Polisen lade ned utredningen igen. Utan att ha utrett men stekt på ärendet i över ett halvår och bytt utredare flera gånger.
Sen övergick saken till annan, mer oseriös åklagare som struntade totalt i att analysera saken eller kanske inte klarar enkel analys.
En helt ologisk höna hos polisen som är chef i en utredningshörna skrev en ologisk dumhet i ärendet om egenmäktigt förfarande som jag ska skanna in senare. Påminn mig om jag glömmer det.
Hönor i hörnor på myndigheter är ett mycket vanligt otyg.

Tillägg april -15
Polisen har lagt ned FU eller inte inlett FU i så gott som samtliga fall jag anmält för mors räkning. Ett undantag var ned-drogningen och medicin-misshandeln på Elgströmska huset -2013, där ville polisen faktiskt agera, men inte åklagaren.
Överklagan hjälpte inte. Dårskapen slår till i ena eller andra ledet.
egenmäktigt förfarande / stöld, ofredanden av flera slag, sannolik förskingring, allt har lagts ned. Det är denna ignorans mot lite mindre grov brottslighet eller sådant som är för svårt för polisen att begripa, som bidrar till att usla ställföreträdare får vara kvar och fortsätta begå allt grövre brott.
Inte förrän stor förskingring eller dödsfall uppdagas (som nyligen i både sundsvall och Hudiksvall) börjar polis och åklagare känna sig tvungna att arbeta. Det betyder inte att de gör ett bra jobb ens i de fallen.
Ketym är som många känner till en del om, motsatsen.

Drabbade /insatta kan kommentera -går till e-bok

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s