Sandviken, bra boende, fuskande kommun

                             Bilden är från mors 89-årsdag på det utmärkta boendet hon flyttade tlll 2015.

Personalen är bra, kontaktmannen är toppen. En mycket rekorderlig yngre kvinna. Tiden på Elgströmska huset i Örebro var en misär i jämförelse. Trots kommunens övertag där från Attendo uppstod vad jag hört nya ganska omfattande problem. Det värsta var en grov felmedicinering som jag givetvis anmälde. En tokig, aggressiv godman vid namn Hagenfalk, (som lämnat Örebro) gjorde allt ännu värre. Denne stal ur mors bostad med en städfirma som täckmantel och saker i mors förråd tillhöriga både mor och mig försvann. Om detta kan man läsa vidare i bloggen.
Jag är mors förvaltare sedan 2015 och vi slipper kostsam dårskap från utomstående.
Faktum är att trots mor är äldre och med ny diagnos utöver alzheimer (bröstcancer sedan flera år) är hon inte lika eländigt förvirrad som sista tiden i Örebro. Men näringsbristen hon led av har långsamt kompenserats och påbörjades även i Örebro då hon lämnade sin egen bostad. 
Maten i Sandviken är inte bättre än i Örebro, de veckor jag kollat den noga bestod den i för stor utsträckning av olika varianter på korv och köttfärs. Men det var iofs länge sedan. Det bjöds också flitigt på en hemlagad sockersaft som är värdelös och troligen skadlig i jämförelse med juice. Så lite som de äldre dricker är det en skam att de inte kan få riktig juice. Mor får sedan flera år ett dagligt tillskott med den dyra vätslan Supervitalis, en matsked om dagen, och D-vitamin. Detta ges i samband med apo-dos och plåstret mot alzheimersymptom. Motion blir lika lite som i Örebro men det finns en stor fin innesluten gård där alla har fri tillgång sommartid när vädret tillåter. Dörren dit står då öppen.

SANDVIKEN KOMMUN däremot är det mest korruperade jag råkat ut för i kommun-väg. Det handlar inte om sociala myndigheter eller överförmyndaren utan tekniska kontoret och kommunchefen. Den senare är nyligen tillträdd, efter en mycket trevlig och rekorderlig dam som hette Sundelius.
Nu sitter en gammal märklig militär på posten.  Jag ser orsak att JO-anmäla eländet. Till vilken nytta det vara må när vi har en så uddlös och nästintill meningslös JO för privata ärenden, som just ingen myndighet bryr sig om.
Det rör sig om sådant som aldrig var aktuellt i Örebro, köp av kommunal fastighet. Det är givetvis fullt möjligt att fusk i sådana ärenden är vanliga inom kommuner.
Som framgår ur bloggen,  försökte jag förgäves vid flera tillfällen köpa en fritidsfastighet i Järbo-området i närheten av mors boende. Där spelade mäklarfusk en avgörande roll vid två tillfällen. Trots högsta bud styrde mäklarna objekten till sina vänner/bekanta, och dito assistenternas vänner. 
Fastighetsbyrån har varit den mest påfallande återkommande fuskaren. Och bland alla kontor jag och en annan person granskat, är Sandviken allra fulast i sitt agerande. Det kan man kalla otur. Nu var en sådan filur involverad i en försäljning av en kommunal fastighet nära mors boende och det var om möjligt ännu värre. Ingen respons alls på frågor och när jag då vände mig till kommunen var det lika knäpptyst och konstigt. Plötsligt såldes huset, som det verkar i allafall, då det rycktes bort från Hemnet dagen efter det enda bud som inkommit och fortfarande ingen förklaring från kommunen eller mäklaren.
Jag kommer senare att presentera namnen på alla de som kan anses vara publika figurer.
Om någon missat hur vanligt det är med mäklarfusk så påminner jag genom denna bild: