Uppdrag Granskning -för imbecillt och styrt

Edit åratal senare.  Det som skrevs är numera inte lika relevant. UG har utvecklats och gör numera stor nytta.

______________

Det bara några läsare förstått är att jag visar hur röta och ondska härjar ÖVERALLT inom myndigheter i Sverige samt exempel på ”frukterna” av denna röta och ondska. -Att jag tagit min mors sjukdom som ett exempel och det troligen bästa exemplet som uppenbarat sig under mitt och hennes liv.
Det är för mycket, för svårgreppat och för djupt för ett populistiskt teveprogram som U.G.
Det jag såg senast passar dem som handsken, enkla saker att få fram och förstå, och sen bara jaga dem som man så enkelt fått fram fakta om.
Dvs rika personer som frivilligt visat att de gömt pengar utomlands.
Då dessa följt nya regler för att undgå straff är det inte sunt att ge dem straff ändå genom att agera som U.G.
Ett populistiskt teveprogram där man brister såväl i bildning som filosofiskt tänkande, vågar aldrig lyfta fram t.ex. hur uselt svenska rätts-systemet fungerar i vissa fall.
Hur man i en tingsrätt är partiska med den egna kommunen är ett stående exempel i den här bloggen hittills.
Man vågar inte berätta om en hycklande och partisk Länsstyrelse och ett nästintill värdelöst J.O. – i klartext. Det skulle inte teveledningen tillåta pga den statliga vänster-styrningen.
Möjligen kan man följa strömmen och studera polisens genomtokiga ageranden, men detta är bara en minimal del av allt jag tänker visa på ett mer helgjutet sätt.
Det handlar mao om en brett arbetande ondska som genomsyrar hela samhället och att Sverige är ett verkligt mygel-land.
Också att de flesta advokaterna är i princip värdelösa då det kommer till kritan och bara är duktiga på att debitera samt överdebitera.
Det spelar mig ingen roll längre om jag förlorar något mål i ”tingsrötan” därför att när jag gör sammanfattning kommer det stå klart att jag haft rätt hela vägen och dessa rötmyndigheter agerat fel. Därför betyder en ev. förlust ännu tydligare redovisning av rötan inom det svenska rättsväsendet.
De som förstår det här fullt ut finns mestadels inom seriöst religiösa sekter, till exempel Jehovas Vittnen. * De vet att världen styrs av ond destruktiv kraft och de vet liksom jag att Sverige bara skiljer sig via en vacker och falsk fasad. därmed hör Sverige till det fulaste bland fula och här har vi vissa år också tex flest självmord. ”Svensson” glömmer eller förtränger alltid dessa klara fakta.
Delvis skygglappade teveprogram angriper gärna de som verkligen förstår något av roten till det onda och just UG angrep just JV på ett mycket fult vinklat sätt.
De fälldes i Granskningsnämnden men journalisterna borde avskedats.
Felen som begicks var betydligt allvarligare än vad nämnden förstod eller ville förstå.
Dvs ett typiskt svenskt nämndarbete men som ändå innehöll något bra vilket det verkligen inte alltid gör då det gäller kommunala och statliga nämnder.
Det är just där alla rötägg samlas. De duger inte inom privat sektor.
Uppdrag granskning är för mig lika ointressant som det mörkande gammelmediat Nerikes Allehanda.
Jag tänker i stället avsluta det hela med en bok som kanske kan få heta ”Rötägg i tjänst” eller något ännu mer talande. Då också ta upp problemen inom populistiskt feg- och mörkar-media.
* Jag är inte medlem och inte helt okritisk till JV:s ageranden, men delar deras vetande och åsikter i det mesta.